Premijer liga BiH
25

Desetkovano Sarajevo dočekuje Slobodu, Velež protiv Čelika traži prvu pobjedu ove sezone

E. B.
Detalj sa prošlog meča u Sarajevu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Detalj sa prošlog meča u Sarajevu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Današnjim utakmicama u Vrapčićima, Ugljeviku, Tuzli i Sarajevu počinje treće kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Jedan od dva derbija kola igra se na stadionu "Asim Ferhatović Hase" gdje će Sarajevo dočekati Slobodu.

Obje ekipe su na startu prvenstva upisale po jednu pobjedu i remi, a interesantno je da u ovaj susret Tuzlaci, za razliku od prethodnih godina, ulaze kao ekipa koja igra za gol više. Naime, gol-razlika tuzlanskog kluba je 4:3, dok je Sarajevo postiglo jedan, a nije primilo nijedan pogodak u prva dva kola.

"Favoriti smo i ne bježimo od te uloge. Želimo pobijediti i u što boljoj atmosferi dočekati utakmicu s BATE Borisovom u četvrtak. Uz dužno poštovanje prema Slobodi, bez obzira na povrijeđene igrače imamo snage i kvaliteta da tu utakmicu riješimo u svoju korist", izjavio je šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić.

Podsjetimo, Musemić u ovom susretu ne može računati na Mersudina Ahmetovića, Amara Rahmanovića, Miloša Stanojevića, Mirka Oremuša, Selmira Pidru, Dušana Hodžića i Amera Dupovca.

S druge strane u redovima Slobode za nastup na Koševu su upitni samo Samir Bekrić i Dušan Ristić.

"Mi idemo u Sarajevo da odigramo dobru utakmicu. Mi smo klub koji u organizacionom smislu zaostaje za drugima, ali želimo da reprezentujemo Slobodu i grad Tuzlu na dobar način, a to je da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku", izjavio je za medije trener Slobode Milan Lazarević.

Velež će dočekati Čelik i Rođeni će tražiti prvu pobjedu ove sezone nakon što su na startu prvenstva upisali poraze od Mladosti i Zrinjskog.

Svoju prvu pobjedu tražit će i Zvijezda 09 koja će ugostiti Mladost, dok će sigurno biti uzbudljiv duel i na Tušnju gdje igraju Tuzla City i Borac.

Treće kolo Premijer lige BiH

subota

Velež - Čelik (17:30, Moja TV) Zvijezda 09 - Mladost (17:30) Tuzla City - Borac (20:00, Arena Sport)

Sarajevo - Sloboda (20:30, Moja TV)

nedjelja

Željezničar - Zrinjski (20:00, Moja TV) Široki Brijeg - Radnik (20:30, BHT)