Višesatni let
15

Desetkovani Zmajevi stigli u Kazahstan pa se smjestili u hotel u Nur-Sultanu

N. K.
Bh. igrači u Kazahstanu (Foto: NS BiH)
Bh. igrači u Kazahstanu (Foto: NS BiH)
Desetkovana ekspedicija nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine stigla je večeras u Kazahstan nakon višesatnog leta iz Sarajeva.
Zmajevi su se nakon kontrole na aerodromu u Nur-Sultanu odmah uputili u hotel gdje su se smjestili i gdje će boraviti narednih nekoliko dana do utakmice u subotu u okviru 7. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Pored brojnih otkaza igrača koji zbog povreda nisu mogli doći na okupljanje, selektor Ivaylo Petev ostao je danas bez još šestorice reprezentativaca kojima je uskraćena viza za ulazak u Kazahstan.

Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nisu dobili vize, kao i nekoliko članova delegacije.

U međuvremenu, prema saznanjima našeg portala, Nalić i Gazibegović su dobili odobrenje za vizu te se očekuju kako će se uskoro i njih dvojica priključiti ostatku tima.

Foto: NS BiH
Foto: NS BiH

Preostala četvorica nogometaša još uvijek čekaju ishod žalbi našeg Saveza, a ako ne budu dobili vizu ostatku tima će se priključiti u Ukrajini, gdje naša reprezentacija igra utakmicu u utorak.

Podsjetimo, utakmica između Kazahstana i BiH igra se u subotu na Astana Areni s početkom u 15:00 sati.