Plan uoči meča protiv Španije
0

Deschamps: Posjed lopte nije bitan, bitno je kako ga koristite

Totalsport
Didier Deschamps (Foto: AFP)
Didier Deschamps (Foto: AFP)
Francuski nogometni selektor Didier Deschamps otkrio je taktički pristup svoje ekipe u današnjem kvalifikacijskom susretu za Svjetsko prvenstvo protiv branitelja naslova Španije.

Francuska s dva boda prednosti u kvalifikacijskoj grupi I u utorak dočekuje reprezentaciju Španije u Parizu. Ukoliko pobjedi, Francuska bi došla nadomak SP-a u Brazilu, dok bi Furiju gurnula u provaliju iz koje se možda ne bi mogla izvaditi. Naime, ukoliko bude najlošija reprezentacija svih kvalifikacijskih grupa, Španija neće vidjeti ni dodatne kvalifikacije.

"Morat ćemo kvalitetno koristiti posjed lopte i prisiliti ih da se brane. Tada će scenarij utakmice biti sličan onom prvom kad smo izvukli bod (1-1) u Madridu. Ključno će biti to kako ćemo koristiti posjed lopte, a ne to koliko ćemo ga imati", rekao je Deschamps, koji vjeruje da njegova ekipa može do pobjede.

"Kao trener pripremam tim da ide na pobjedu u svakoj utakmici. Imali smo respekt prema njima uoči prve utakmice, ali sada slijedi prava bitka. Ne bojimo se i nismo preplašeni. Danas nas dijeli dva boda, vidjet ćemo kako će biti u utorak navečer", zaključio je bivši trener Marseillea.