Nogomet
0

Deschamps: Od svojih igrača očekujem još više u susretu protiv Nigerije

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Selektor francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps izrazio je svoje zadovoljstvo dosad učinjenim na Svjetskom prvenstvu, ali i želju da njegovi igrači u nastavku takmičenja daju još više od sebe.

"Trikolori" su lakoćom prošli grupu G Svjetskog prvenstva u Brazilu. Uvjerljivo su s 3-0 slavili protiv Hondurasa, zatim su s 5-2 pobijedili Švicarce, a potom su u izmijenjenom sastavu odigrali 0-0 s Ekvadorom.

"Zadovoljan sam nastupom protiv Ekvadora, iako mislim da smo mogli igrati puno bolje kao ekipa. No važno je da su i drugi igrači dobili minute na terenu, kako bi bili što spremniji u slučaju da trebaju uskočiti u igru", rekao je Deschamps, pa nastavio:

"Veliko je zadovoljstvo za mene i moj stručni stožer da smo tako lako prošli prvi krug takmičenja. Ponosan sam na igrače. Moramo cijeniti ovaj trenutak, jer smo se dosada mogli uvjeriti da je ovo iznimno zahtjevno Svjetsko prvenstvo. Mnoge su velike reprezentacije već kod kuće, no mi smo još ovdje" veli francuski izbornik, koji se potom okrenuo susretu osmine finala.

"Nigerija će nam definitivno stvoriti probleme na fizičkom planu. Ta reprezentacija ima sjajne napadače koji su sposobni iskoristiti trenutak nepažnje i odlučiti utakmicu. Od svojih igrača očekujem još jednu nogometnu razinu više u tom susretu", zaključio je Deschamps.

Susret Francuske i Nigerije na rasporedu je u ponedjeljak u Brasiliji s početkom u 18 sati po našem vremenu.