Prvaci svijeta
197

Deschamps: Bili smo mentalno jači od Hrvatske; Griezmann: Plačem od sreće

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Selektor reprezentacije Francuske Didier Deschamps postao je tek treći čovjek na svijetu koji je osvojio titulu prvaka svijeta i kao trener i kao igrač, a njegova ekipa rezultatom 4:2 savladala je Hrvatsku u finalu Mundijala u Rusiji.

Deschamps je nakon meča rekao da njegovi igrači nisu igrali spektakularno u finalu, ali da su mentalno bili jači od Hrvatske.

"Nismo igrali spektakularno u finalu, ali smo bili mentalno jači od Hrvatske", rekao je Deschamps, pa nastavio:

"Ovo je vrlo mlada ekipa i sjajno je što neko s 19 godina osvaja naslov prvaka svijeta. Znam da nismo odigrali neku savršenu utakmicu, ali smo zabili četiri pogotka. Jako nas je boljelo što smo kod kuće izgubili evropski naslov prije dvije godine, ali smo naučili nešto iz toga. Ovih 55 dana smo radili jako naporno i sada se sve isplatilo. Ponosni smo što smo Francuzi. Vive le Republic", rekao je treći čovjek koji je svjetski naslov osvojio i kao trener i kao igrač.

Također, medijima se nakon meča obratio i Griezmann koji je rekao da ne može dočekati povratak u Francusku gdje želi proslaviti titulu prvaka svijeta.

"Ja ne znam gdje se nalazim, plačem od sreće. Hrvatska je odigrala sjajnu utakmicu, ali smo mi zabili četiri gola i ne mogu dočekati povratak u Francusku", rekao je igrač Atletico Madrida nakon meča.

Griezmann je u finalu postigao pogodak s bijele tačke, a zanimljivo, sve pogotke na ovom prvenstvu postigao je iz penala.