La Liga
0

Derbi završen bez pobjednika: Pepe i Griezmann pogodili u remiju Reala i Atletica

Piše: E. B.
(Foto: EPA)
Real Madrid i Atletico Madrid su u velikom gradskom derbiju na stadionu "Santiago Bernabeu" podijelili bodove odigravši 1:1.

Atletico je prvi zaprijetio i to u 3. minuti kada Saul šutira iz daljine, ali lopta odlazi tik preko gola. Real je prvi put opasno zaprijetio u 15. minuti kada je Ronaldo šutirao s ivice šesnaesterca u bliži Oblakov ugao, a Slovenac je sjajno odbranio njegov udarac.

U 28. minuti Benzema i Ronaldo su odlično odigrali dupli pas, Francuz je šutirao sa petnaestak metara, ali ravno u Oblaka.

samo četiri minute kasnije svi navijači Kraljeva su već vidjeli loptu u golu. Ronaldo je prošao po desnoj strani i šutirao pored Oblaka u gol, ali ni od kuda se našao Stefan Savić i na liniji glavom spasio Atleticov gol i odbio loptu u korner.

Ramos je u 29. minuti izgubio loptu na centru a Griezmann je krenuo sam protiv dvojice defanzivaca Reala i preiczno je šutirao s ivice kaznenog prostora, ali Navas krajnjim naporom brani njegov udarac i skreće loptu u korner.

U trećoj minuti rodužetka prvog poluvremena Ronaldo je odlično pronašao Benzemu na drugoj stativi, a njegov udarac još jednom skida Oblak i na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Real je poveo u 53. minuti susreta. Kroos je ubacio iz slobodnog udarca sa desne strane, a Pepe fantastično glavom pogodio suprotni ugao Oblakovog gola za erupciju oduševljenja na tribinama.

Samo dvije minute kasnije Bale je prošao po desnoj strani i ubacio, a Carvajal sa desetak metara puca preko gola.

Nakon sat vremena igre Atletico je imao stopostotnu šansu. Torres je pobjegao odbrani Reala i izašao sam pred Navasa, ali je šutirao tačno u Kostarikanca.

Nedugo zatim pred kaznenim prostorom Kraljeva sudarili su se Pepe i Krros, a deblji kralj je izvukao strijelav gola za Real, te je morao napustiti igru, a umjesto njega je ušao Nacho. Pepeu su vjerovatno stradala rebra, a više informacija ćemo saznati naknadno.

Većih uzbuđenja nije bilo sve do samog finiša susreta, a Jorgandžije su do boda stigle u 86. minuti susreta. Correa je sjajno asistirao Griezmannu koji bježi odbrani Reala i majstorski pogađa bliži ugao Navasovog gola za konačnih 1:1.