Uživo na portalu Klix.ba
0

FOTO / Sarajevo savladalo Željezničar na Koševu golom Nuhanovića

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Portal Klix.ba donosi vam tekstualni prijenos kao i fotografije sa 100. vječitog derbija između Sarajeva i Željezničara na stadionu Asim Ferhatović Hase.

90 + 9 minuta - Kraj utakmice na Koševu. Sarajevo je u 100. derbiju savladalo Željezničar sa 1:0. Sada oba tima imaju po 30 pobjeda u ligi dok je 40 utakmica završilo neriješenim rezultatom.

90 + 6 minuta - Bandović je odbranio nezgodan šut jednog od igrača Željezničara.

90 + 4 minuta - Četiri minute do kraja utakmice na Koševu. Sarajevo je pred pobjedom u vječitom derbiju.

90. minuta - Još osam minuta produžetka će se igrati na KOševu između Sarajeva i Željezničara.

85. minuta - Željezničar vrši pritisak na odbranu Sarajeva, ali mreža Bordo tima još uvijek je netaknuta.

81. minuta - Nuhanović je ponovo šutirao, ali je Antolović ovaj put izašao kao pobjednik međusobnog duela. Nakon njega, svoj šut okušao je i Tatomirović, ali je ponovo golman izabranika Amara Osima bez problema uhvatio loptu.

80. minuta - Bešlija je propustio najbolju šansu na utakmici za Željezničar. Međutim, očajna reakcija iskusnog nogometaša. nakon njega, Svraka je šutirao daleko pored gola. Pritisak želje se nastavlja.

74. minuta - Odličan slobodan udarac Bogičevića, međutim bez problema brani Bandović.

71. minuta - Zeba je sa velike udaljenosti pokušao lobovati golmana Sarajeva, ali je njegov šut završio daleko od gola.

67. minuta - Gooooool! Sarajevo vodi. Nakon slobodnog udarca, Husejinović je pogodio prečku, lopta se odbila od Antolovića nakon čega je Nuhanović natrčao i poslao loptu u mrežu Željezničara.

60. minuta - Utakmica je ponovo prekinuta. Ovaj put zbog bakljade navijača Sarajeva na sjevernoj tribini.

58. minuta - Mnogo mirnije drugo poluvrijeme. Uglavnom se igra na sredini terena, odbrane na visokom nivou.

49. minuta - Svraka je ubacio u šesnaesterac, no jedan od igrača Sarajeva izbacio je loptu u korner.

47. minuta - Miran start drugog dijela utakmice. Stanić je prošao po desnoj strani i ubacio za Adilovića, međutim, napadač Plavih nije stigao do lopte.

46. minuta - Počelo je drugo poluvrijeme na Koševu u 100. derbiju između Sarajeva i Željezničara. Nakon prvih 45 minuta, mreže su mirovale.

45 + 6 minuta - Sudija Pilav svirao je kraj dobrog prvog poluvremena. Međutim, bez golova. Jović kaže kako je utakmica dobra i da će napraviti neke korekcije u timu. "Vrši se nekorektan pritisak sa klupe na sudije", kazao je Jović.

45 + 4 minuta - Pred kraj utakmice, Željezničar više napada. Sarajevo zaprijetilo iz kontranapada preko Suljića.

45 + 2 minuta - Mnogo prekršaja u večerašnjoj utakmici.

45. minuta - Sudija je odlučio da utakmicu produži šest minuta.

45. minuta - Najbolja šansa za Željezničar. Adilović je ušao u šesnaesterac, dodao loptu prema Svraki koji je mogao savladati Bandovića. Međutim, promašio je loptu.

40. minuta - Dupovac, Hadžić Suljić i Torlak iz Sarajeva požutjeli su u dosadašnjem toku utakmice. S druge strane, Bogićević i Jamak iz Željezničara dobili su javnu opomenu sudije Pilava.

35. minuta - Mreže oba gola još uvijek miruju. Željezničar napada, ali bez konkretne realizacije.

31. minuta - Hadžić je u šesnaestercu zaprijetio golu Željezničara, ali je njegov šut otišao pored lijeve stative.

30. minuta - Jedan od igrača Željezničara ubacio je sa lijeve strane, međutim, Bandović je uhvatio loptu. Nakon toga, Plavi sa Grbavice imali su još jednu šansu preko Adilovića koji nije stigao loptu.

27. minuta - Trener Sarajeva Dragan Jović dobio je upozorenje glavnog sudije. Strateg Bordo tima očito nije zadovoljan nekim odlukama večerašnjeg arbitra koji, recimo usput, ima još pet pomoćnika.

24. minuta - Nakon propuštene polušanse Željezničara, Husejinović je zaprijetio na drugoj strani.

20. minuta - Suljić je imao još jednu odličnu šansu, međutim, nakon oklijevanja u šesnaestercu i slabog šuta, Antolović je bez problema uhvatio loptu.

15. minuta - Nakon odličnog centaršuta, Torlak je imao stopostotnu šansu da dovede Sarajevo u vodstvo. Međutim, sudija je svirao prekršaj.

12. minuta - Odličan start utakmice. Željezničar je nakon presinga Sarajeva uzvario odličnim napadom. Međutim, mreža gola Bandovića nije se zatresla.

11. minuta - Sarajevo ima više od igre na otavaranju susreta. Odlična prilika za Dupovca koji je nakon ubačaja bio ispred gola Antolovića. Njegov šut glavom otišao je pored gola.

6. minuta - Utakmica je prekinuta zbog bakljade navijača Željezničara na južnoj tribini.

2. minuta - Navijači su na početku zapalili baklje što bi oba tima moglo koštati mnogo novca. Već su Željezničar i Sarajevo u ovoj godini platili mnogo kazni zbog ovakvih situacija, što u UEFA-inim takmičenjima što u bh. Premijer ligi.

1. minuta - Počela je utakmica na Koševu.

19:56 sati - Navijači obje ekipe pjevaju himne. Sve je spremno na početak jubilarnog, 100. vječitog derbija između Sarajeva i Željezničara. Na stadionu se u ovom trenutku nalazi oko 13.000 navijača.

19:52 sati - Sjeverna tribina gdje se nalaze Horde zal i južna gdje su Manijaci su popunjene. Očekuje se nogometni spektakl na Koševu.

19:48 sati - Očekuje se da će stadion Asim Ferhatović Hase večeras biti pune, a u ovom trenutku navijači oba tima ulaze na tribine.

19:44 sati - Treneri Dragan Jović i Amar Osim odredili su početne postave za večerašnji susret na Koševu. Za Sarajevo će utakmicu početi Bandović, Sesar, Torlak, Husejinović, Hadžić, Tatomirović, Šunjevarić, Belošević, Tadejević, Dupovac i Suljić.

Za goste u večerašnjoj utakmici će igrati Antolović, Kvesić, Bogičević, Zolotić, Adilović, Zeba, Stanić, Selimović, Vasilić, Svraka i Jamak.