Sarajevo-Željezničar
195

Derbi s Koševa najgledanija utakmica polusezone, navijačima čista petica

N. K.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Stodvadeseti vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara jučer je oborio rekord gledanosti u aktuelnoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Na stadionu "Asim Ferhatović Hase" se, prema zvaničnim podacima Nogometnog saveza BiH, okupilo 15.000 gledatelja što je najviše u dosad odigranih 18. kola elitnog ranga bh. nogometa.

Drugi najgledaniji meč zabilježen je u Zenici kada su igrali Čelik i Željezničar (12.000), dok je prvi derbi sarajevskih rivala odigran na Grbavici privukao 11.000 gledatelja.

Vrijedi istaći kako na jučerašnjem derbiju nije bilo nikakvih problema, što jako raduje budući na uvijek naelektrisane odnose navijača dva kluba.

Najvatrenije pristalice su zdušno bodrili svoje ljubimce svih 90 minuta i tako još jednom osvjetlali obraz najveće utakmice u BiH.

Na kraju dodajmo da je stadion, i pored svega, opet bio više prazan nego pun pa je za nadati se kako će u budućnosti posjeta biti veća.

Podsjetimo, nogometaši Željezničara na Koševu su pobijedili gradskog rivala Sarajevo s 3:1 u derbi susretu 18. kola Premijer lige BiH.

Desetom pobjedom u prvenstvu, a drugom ove sezone nad Sarajevom, Plavi su ponovo preuzeli čelnu poziciju na tabeli s 35 bodova, koliko ima i aktualni prvak, ali sa slabijom gol razlikom.