Nogomet
12

Derbi kola na Koševu, Željezničar prve bodove traži u Vitezu

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Treće kolo BHT Premijer lige BiH s preostale četiri utakmice bit će kompletirano danas.

U terminu od 17 sati sastat će se Vitez i Željezničar, odnosno Sarajevo i Široki Brijeg, dok će pola sata kasnije započeti utakmice Rudar – Olimpic, te Slavija – Sloboda.

Bez sumnje, najzanimljiviji meč kompletnog kola igra se na stadionu “Asim Ferhatović – Hase“ u Sarajevu. Široki Brijeg tradicionalno je neugodan po aktualnog šampiona na našem najvećem stadionu, s tim što je tim Dženana Uščuplića u prošloj sezoni minimalnim rezultatom porazio Širokobriježane i tako napravio krupan korak ka kasnijem naslovu prvaka naše zemlje.

Sarajevo današnji susret dočekuje nakon neočekivanog poraza u Travniku, dok je Široki Brijeg nakon prva dva kola stopostotan.

Prvi trijumf sezone tražit će i umorni Željezničar koji je u četvrtak okončao evropsku epizodu. Tim Milomira Odovića uznenađujuće je poražen od Borca i Radnika u prvim kolima, pa se trijumf nad Vitezom nameće kao imperativ. U sličnoj situaciji meč dočekuje i današnji domaćin koji je zabilježio poraze u Bijeljini i Širokom Brijegu. Vrijedi spomenuti i da je dosadašnji trener Vitežana Valentin Plavčić tokom sedmice razriješen te dužnosti.

Slavija je nakon dva kola neporažena, ali Sloboda zahvaljujući trijumfu nad Rudarom u prošlom kolu ima jedan bod više. Imperativ pobjede ima i Olimpic koji je u prva dva kola razočaravajuće osvojio svega jedan bod. Rudar je u prvom kolu porazio Mladost, dok je u prošlom pružio dobar otpor Slobodi u Tuzli, iako je na kraju potpisao i prvi poraz.