La Liga
64

Deportivo poveo protiv Real Madrida pa primio sedam pogodaka

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Real Madrida pobijedila je Deportivo nakon preokreta u susretu 20. kola španske La Lige, a konačni rezultat na kraju je glasio 7:1 za Kraljevski klub.

Početak susreta puno bolje je otvorio Real Madrid, ali Bale i Mayoral nisu iskoristili prve dvije prilike na meču. Tempo igre nakon toga je malo pao, a to su iskoristili gosti koji su preko Adriana stigli u vodstvo u 23. minuti.

Lucas Perez je dobro probio po lijevij strani, ubacio loptu u sredinu, a bivši napadač Atletico Madrida bez većih problema loptu šalje u praznu mrežu. Vodstvo gostiju trajalo je samo devet minuta jer je Nacho u 32. minuti poravnao rezultat, a pred kraj prvog poluvremena Gareth Bale fantastičnim pogotkom dovodi Real Madrid u vodstvo.

Ekipa Zinedinea Zidanea u drugom poluvremenu odmah je pokušala riješiti pitanje pobjednika, a to su i uspjeli u 58. minuti kada Bale koristi centaršut Krossa iz kornera i postiže svoj drugi, a za Kraljevski klub treći pogodak.

Deset minuta nakon toga Modrić lijepo postiže pogodak s ivice kaznenog prostora nakon asistecnije Ronalda, a onda i Portugalac u 78. i 84. minuti postiže dva pogotka čime je prekinuo golgeterski post te je najavio puno bolju drugu polusezonu.

Konačnih 7:1 postavio je defanzivac Nacho u 88. minuti susreta čime je stavio tačku na sjajnu ekipnu predstavu Real Madrida.

Tabela: