Rješenje na štoperu
232

Dennis Hadžikadunić na meti Intera, ostvareni su prvi kontakti s italijanskim velikanom

N. K.
Dennis Hadžikadunić (Foto: Instagram)
Dennis Hadžikadunić (Foto: Instagram)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Dennis Hadžikadunić nalazi se na meti Intera koji je u potrazi za pojačanjima na poziciji štopera, prenosi Goal.
Inter ostaje bez Milana Skriniara koji je potpisao ugovor s Paris Saint-Germainom te će na ljeto preći u ovaj francuski klub. Međutim, nije Slovak jedini koji mogao napustiti milansku ekipu.

Njegovom saigraču Stefanu De Vriju ugovor ističe također na ljeto i još nije riješio svoje nedoumice oko budućnosti. Na stolu ima ponudu za produženje ugovora, ali se za njega interesuju i druge ekipe poput Villarreala.

Među imenima koje ispituju Nerazzurri su Rodrigo Becao iz Udinesea i Chris Smalling kojem ističe ugovor s Romom. Ipak, ni oni nisu jedini na spisku direktora Beppea Marotte i sportskog direktora Piera Ausilija.

Nerazzurri pažljivu procjenjuju Hadžikadunića, bh. štopera koji ima i švedski pasoš. Dennis je igrač Rostova koji se od prošlog mjeseca nalazi na posudbi u Mallorci.

Hadžikadunić je kao profesionalac debitovao u Malmeu, a smatra se pravim profilom u smislu njegove vrijednosti. Ugovor s Rostovom mu ističe 2026. godine, ali već na ljeto može ostvariti jeftin transfer.

Hadžikadunićevi ljudi i uprava Intera već su imali prve kontakte, a štopera prate i nekoliko drugih klubova. Njegov menadžer je bio u Italiji nekoliko dana gdje je imao kontakte s nekim vrhunskim klubovima.

Nakon što je nosio dres Švedske kroz cijelu omladinsku karijeru, od 16 do 21 godine, Hadžikadunić je odabrao igrati za BiH. Do sada je skupio 19 nastupa za našu seniorsku selekciju.

Štoper kojeg je do prije nekoliko mjeseci pratio i Juventus, upisao je nastupe u Evropi igrajući u pretkolu Lige prvaka i Evropskoj ligi.

Inter će, kako u svom tekstu zaključuje Goal, nastaviti pratiti bh. štopera u La Ligi gdje će u drugoj polusezeoni igrati za Mallorcu te na kraju donijeti konačnu odluku.