Ligue 1
176

Demonstracija sile zvijezda PSG-a: Mbappe, Neymar i Messi održali čas nogometa u Lilleu

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši PSG-a razbili su večeras na stadionu Pierre-Mauroy u trećem kolu Ligue 1 ekipu Lillea rezultatom 7:1 te su tako potvrdili odličan start u novoj sezonu francuskog prvenstva.
Na prvi gol se čekalo samo osam sekundi utakmice. Neymar je izveo centar i dodao do Verrattija koji je potom vraća Brazilcu. Slijedi dodavanje do Messija koji šalje fantastičnu dubinsku loptu za Mbappea. Sjajni Francuz je vješto izbjegao ofsajd zamku i potom lobovao golmana za 0:1. Ovo je bio ujedno najbrži gol u historiji Ligue 1.

Nastavio se PSG poigravati sa svojim protivnikom pa je do odlaska na odmor postigao još tri pogotka. Prvo je Messi iskoristio dodavanje Mendesa i na elegantan način postigao gol svojom slabijom nogom. Messijev gol pogledajte ovdje.

Onda je na scenu stupila treća zvijezda iz napada Neymar. Prvo je asistirao Hakimiju, a onda se i sam upisao u strijelce za visokih 4:0 za PSG.

Hakimi je početkom drugog poluvremena uzvratio asistenciju Neymaru, a dvije minute kasnije Bamba postiže počasni gol za domaće. PSG je uspio u 66. minuti doći do novog gola, a ponovo je bio strijelac Mbappe na asistenciju Neymara. Kao da je ovaj dvojac svima želio začepiti usta zbog natpisa da se ne podnose pa su tri minute prije kraja utakmice kreirali novi pogodak za konačnih 1:7.

PSG se večerašnjom pobjedom probio na prvo mjesto Ligue 1, dok je Lille pao na 10. poziciju. U narednom kolu PSG dočekuje Monaco, dok će Lille na gostovanje ekipi Ajaccio.

Rezultat i strijelci:

Lille - PSG 1:7 (Bamba 54' - Mbappe 1', 66', 87', Messi 27', Hakimi 39', Neymar 43', 52')

Tabela: