Pobjeda domaćih
54

Delegat meča Široki Brijeg - Sarajevo: Organizacija loša, ponašanje publike nesportsko

K. H.
Detalj s utakmice između Širokog Brijega i Sarajeva (Foto: R. D./Klix.ba)
Detalj s utakmice između Širokog Brijega i Sarajeva (Foto: R. D./Klix.ba)
Susret osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Sarajeva je bio prekinut na 22 minute zbog divljanja domaćih navijača, a zanimljiv izvještaj nakon utakmice podnio je delegat Lazar Martinović iz Čapljine koji je napisao da je organizacija bila veoma loša.
Nogometaši Širokog Brijega plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine savladavši Sarajevo na Pecari rezultatom 3:2 u susretu koji je obilovao incidentima na tribinama i na terenu, a susret umjesto da bude prekinut u 76. minuti, kada je bila ugrožena sigurnost igrača Sarajeva, nastavljen je nakon 22 minute i poslije toga je domaći tim postigao gol vrijedan pobjede.

Delegat Lazar Martinović iz Čapljine podnio je zanimljiv izvještaj nakon meča u kojem je napisao minimalno o onome što se dešavalo na Pecari, ali je ipak naveo kako su uslovi bili nesportski i da je bilo propusta u organizaciji.

"Organizacija utakmice loša, s propustima. Klub domaćin nije osigurao sve uvjete za odigravanje utakmice (ponašanje navijača, ubacivanje predmeta u teren, baklje i dr.) Održan brifing na vrijeme, sa svim službama i službenim osobama. Službeni predstavnici klubova, u skladu s propozicijama takmičenja, dostavili su popise s jasno naznačenim igračima do 21 godine, igračima stranim državljanima te igračima na posudbi. Izvršen pregled sportskih iskaznica i licenci kao i identifikacija igrača bez primjedbi. Na terenu, za vrijeme igre bilo je incidenata (u 76 minuti došlo do prekida utakmice o čemu više u izvješću). Ponašanje gledatelja na današnjoj utakmici u više navrata bilo je nesportsko od kluba domaćina i gosta (pirotehnika, neprimjereno navijanje). Doček i ispraćaj gostiju i službenih osoba fer i korektan. Na današnjoj utakmici u ime komiteta za sigurnost prisutan gospodin Dobroslav Galić", stoji u zapažanju delegata Martinovića.

Pobjednički gol za Široki Brijeg postigao je Enin, nakon čega Sarajevo nije uspjelo doći do poravnanja.