Krah karijere
0

Dele Alli dotakao dno, snimljen s balonom u ustima i okružen bocama "hippy cracka"

H. H.
Dele Alli za stolom na kojem je bilo sve i svašta (Foto: Twitter)
Dele Alli za stolom na kojem je bilo sve i svašta (Foto: Twitter)
Engleski nogometaš Dele Alli snimljen je sa balonom u ustima okružen kanisterima gasa za smijeh, a fotografija u stanu u Salfordu prikazuje 26-godišnjaka i nekoliko prijatelja kako sjede oko stola natrpanog ogromnim bocama dušikovog oksida, poznatog i kao "hippy crack".

Pored toga, na stolu su i druge stvari vezane za noćni život , uključujući tekilu iz Selfridgesa od 245 eura, Magnum, 16,5% tonik vina sa Jamajke i 'ekstremno jak' snus iz Sibira, oblik duhana za žvakanje.

Inače, "hippy crack" je popularna metoda uzimanja droge, a riječ je o gasu koji britanska vlada planira zabraniti, iako još nije ilegalan u zemlji.
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Dele Ali je bio jedan od bisera Tottenhama i igrač kojem se predviđala velika budućnost, ali njegova karijera doživjela je strmoglav pad zbog nesportskog načina života.

U januaru 2022. godine potpisao je za Everton koji ga je odmah pozajmio Bešiktašu, ali je za tim iz turske lige odigrao samo 13 ligaških utakmica i dvije u kupu. Čini se da je sada dotakao samo dno i pitanje je da li će se ikada više vratiti na veliku scenu.