Nogomet
0

Del Bosque zabrinut zbog Ville i Torresa

Totalsport
Vincente del Bosque
Vincente del Bosque
Selektor svjetskih i europskih prvaka, nogometne reprezentacije Španije, Vicente del Bosque, zabrinut je zbog trenutnog stanja udarnog napadačkod dvojca Torres – Villa.

Premda je do početka Europskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj ostalo još dosta vremena, španski selektor je vrlo zabrinut zbog situacije s ključnim napadačima "furije". Naime, od prelaska iz Liverpoola u Chelsea Fernando Torres nikako da uhvati formu, a sve češće i sve više sjedi na klupi, dok je David Villa doživio težu povredu i upitno je u kakvom stanju će dočekati pripreme reprezentacije i sam Euro.

"To je definitivno postao ozbiljan problem. Torres igra vrlo malo, a mogu se samo nadati da će se nešto promijeniti u preostalih pet mjeseci do Eura. Ukoliko sve ostane kako je sada bit će mu vrlo teško. On svakako ima određeni kredit u reprezentaciji zbog prijašnjih zasluga, međutim ne bude li igrao bit će mu to ozbiljan nedostatak", poručio je Del Bosque Torresu u razgovoru za španski list AS.

Ipak, nakon odlaska Nicolasa Anelke u Kinu, te skorog odsustva Didiera Drogbe zbog Afričkog kupa nacija, Torresu će se ukazati, možda i posljednja prilika da se iskaže u Premiershipu i zaradi povjerenje klupskog menadžera Andre Villas-Boasa.

Osim Torresa i drugi golgeter Španca David Villa našao se pod znakom pitanja. Njega zbog slomljenje kosti očekuje 4 do 5 mjeseci oporavka, a Del Bosque se uzda u liječnike koji su prema posljednjim prognozama optimističniji i vjeruju da bi Villa trebao potpuno oporavljen dočekati početak reprezentativnih priprema.

"On je naš najbolji strijelac. Puno puta nas je izvukao svojim golovima, jako nam je važan i ja se nadam da su liječnici u pravu i da će nam se na vrijeme staviti na raspolaganje", nada se Del Bosque.