Kvalifikacije za SP
0

Del Bosque u nevjerici: Kako je moguće da smo remizirali?

Totalsport
Vicente Del Bosque (Foto: AFP)
Vicente Del Bosque (Foto: AFP)
Iako je povela i imala 80 posto posjeda lopte u svojim nogama, Španija je na kraju uzela samo bod iz susreta protiv slabašne Finske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Selektor Furije Vicente Del Bosque bio je u nevjerici nakon što je sudija odsvirao kraj dvoboja u kojem branitelj naslova nije uspio osvojiti već unaprijed upisana tri boda. Napadač Schalkea 04 Teemu Pukki poništio je vodstvo Španije u 78. minuti, a Finska se do kraja susreta uspjela odbraniti od svih naleta moćne Furije.

"Nemoguće da smo remizirali nakon takve dominacije. Trebali smo postići nekoliko pogodaka i riješiti utakmicu još do poluvremena. Dobro su nas zatvarali i onda se dogodilo nezamislivo - dali su gol", rekao je vidno iznenađeni Del Bosque.

"Naši odbrambeni igrači su bili toliko besposleni da su pomislili kako trebaju i oni krenuti u napad", zaključio je.

Španija je neporažena u posljednjih 19 utakmica, a veliki ispit čeka ju u utorak u Parizu, kada gostuje kod Francuske. Taj bi susret mogao dati pobjednika grupe I, u kojoj Francuska nakon četiri odigrane utakmice ima dva boda više od Španije (10-8). Do kraja su ostala još četiri kola.