Avantura u Realu
20

Del Bosque otkrio zašto Anelka nije dolazio na treninge: Koštao nas je dosta novca

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nekadašnji Realov trener Vicente del Bosque kaže da je bivši francuski napadač Nicolas Anelka izostajao s treninga jer je smatrao da ga saigrači ne vole, odnosno da se ne raduju njegovim golovima.

Anelka je u Real došao iz Arsenala 1999. godine za oko 25 miliona eura i nije ispunio očekivanja, a dio razloga se pripisuje tome što se nije uklopio u ekipu.

"Koštao nas je dosta novca. Real je 'prokockao' 25 miliona eura na njega jer je doveden kao zvijezda. Došao je jednog dana u svlačionicu i rekao nam da nismo sretni zbog njegovog uspjeha, da ne slavimo njegove golove. Nije se pojavio na treningu dan ili dva, dok ga klub nije kaznio", ispričao je Del Bosque.

Anelka je godinu po dolasku u Real otišao u PSG, a imao je svoju verziju priče po kojoj ga nisu voljeli jer je bio konkurencija Špancima.

"Život u Realu mi je otežavan od prvog dana jer sam bio uljez i mnogi ljudi nisu željeli da potpišem. Španski nogometaši u klubu, prije svih Fernando Hierro i Raul su bili vrlo bliski. I onda kada sam došao kao skupo pojačanje i zauzeo Raulovo mjesto, bilo je problema", rekao je Anelka.