O menadžeru bivšeg kluba
0

Del Bosque: Mourinho je veoma agresivan trener

Klix.ba
Vicente Del Bosque (Foto: Arhiv/AFP)
Vicente Del Bosque (Foto: Arhiv/AFP)
Selektor španske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque smatra da je način na koji Jose Mourinho vodi Real Madrid agresivan.

"Različiti faktori, kao što su karakter i osobnost trenera, utječu na način vođenja kluba. Mourinho se čini veoma agresivnim. Ja sam, s druge strane, mnogo mirniji, ali najvažnije je da tim funkcionira", kazao je Del Bosque na jednom događaju u organizaciji Marce.

Ipak, Del Bosque, koji je svojevremeno i sam bio na klupi Kraljevskog kluba, ne smatra da nedostaje Realu. Dodao je da je Madrid jaka i nevjerovatna organizacija koja, uz Barcelonu, održava zavidan nivo kvalitete u igri.

Del Bosque se osvrnuo i na prijateljske utakmice španske nogometne reprezentacije. Naime, svjetski i evropski prvaci igrali su utakmice u Panami i Puerto Ricu, a prije dvije sedmice su se sastali sa Urugvajem u Kataru.

Mnogi smatraju da zbog udaljenosti Del Bosque nogometaše bespotrebno izlaže naporu. No, on kaže da je velika čast putovati u te zemlje.

"Sretni smo što možemo predstavljati našu zemlju i biti svojevrsni ambasadori Španije širom svijeta. Ponosni smo na to. Ipak, ima i onih koji, umjesto da pomažu, se protive", zaključio je Del Bosque.