Odluka UEFA-e
4

Dejan Lovren suspendovan zbog vrijeđanja reprezentativaca Španije

Klix.ba
Dejan Lovren (Foto: EPA-EFE)
Dejan Lovren (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski nogometaš Liverpoola Dejan Lovren dobio je suspenziju zbog komentara na društvenim mrežama.

Lovrena je kaznila UEFA zbog njegovih komentara nakon pobjede Hrvatske nad Španijom u okviru Lige nacija u novembru prošle godine rezultatom 3:2 te neće moći nastupiti na jednoj utakmici.

Podsjetimo, defanzivac Hrvatske je objavio video na Instagramu u kojem se hvalio kako je laktom udario defanzivca reprezentacije Španije i Real Madrida Sergija Ramosa te je uvredljivo komentarisao španski tim nakon utakmice igrane 15. marta. Također, novinarima je rekao da su Španci bili nepristojni na terenu te da su loši gubitnici.

UEFA je ustanovila da je Lovren prekršio disciplinska pravila koja nalažu kažnjavanje svakoga ko uvrijedi nekoga ili prekrši osnovna pravila pristojnog ponašanja.

Lovren zbog toga neće moći nastupiti za Hrvatsku na narednoj utakmici nekog UEFA-inog takmičenja, a to je kvalifikacijska utakmica za Euro 2020 protiv Azerbejdžana koju Vatreni igraju u martu.

Uprkos pobjedi nad Španijom, Hrvatska je završila na dnu Grupe A4 nakon poraza u posljednjoj utakmici protiv Engleske te je ispala u Ligu B UEFA-inog novog takmičenja.