Posljednji trening pred Zetu
0

Dejan Bandović: Sarajevo i ja imamo iste ciljeve

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva odradili su večeras posljednji trening pred prvi meč 3. pretkola Evropske lige protiv Zete, koji se igra u četvrtak nevečer na najvećem bh. stadionu.

Treningu, koji je 15 minuta bio otvoren za javnost, prisustvovao je veliki broj novinara. Atmosfera u kojoj rade izabranici Dragana Jovića zaslužuje "palac gore".

Dejan Bandović, novi čuvar mreže Bordo tima, bio je u fokusu interesovanja medija. On će se sutra naći među stativama tima sa Koševa kao zamjena za Adija Adilovića, koji karijeru nastavlja u Grčkoj.

Bandović, koji je svoju uspješnu karijeru počeo u školi fudbala Bubamara, kaže da se transfer završio na obostrano zadovoljstvo.

"Učinit ću sve da opravdam povjerenje stručnog štaba i čelnika FK Sarajevo. Ovo mi je peti trening sa ekipom i mislim da već sada mogu reći da sam se adaptirao i da sa te strane neće biti problema. Atmosfera koju sam zatekao u svlačionici je izvanredna", naglasio je novi golman Sarajeva.

Na pitanje kako je moguće da, kao rođeni Sarajlija, tek u 29. godini dobija prilika da brani za jedan tim iz glavnog grada BiH, odgovorio je da je riječ o spletu okolnosti.

"Iako sam rođen u Sarajevu na početku karijere sreću sam morao potražiti u drugim klubovima. Sretan sam što sam konačno stigao na Koševo. Ja i Sarajevo imamo iste ciljeve. Ovo je za mene stepenica više u karijeri i nadam se da će biti odskočna daska za nastavak karijere", zaključio je Bandović.

Da podsjetimo, Sarajevo i Zeta igraju u četvratak u 21:00 sat. Ulaznice za utakmicu su puštene u prodaju i koštaju 12 KM za istočnu, osam KM za južnu i sedam za sjevernu tribinu.

Uoči početka utakmice bit će održana minuta šutnje za Jasmina Mešanovića, navijača FK Sarajevo koji je preminuo tokom utakmice protiv Levskog.