Nogomet
0

Dejagah: Obećavam da ću postići gol protiv BiH

Klix.ba
Ashkan Dejagah (Foto: EPA)
Ashkan Dejagah (Foto: EPA)
Iranski ofanzivni igrač sredine terena, Ashkan Dejagah, obećao je da će postići gol protiv BiH u večerašnjoj utakmici 3. kola grupe F na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu.

Dejagah je pružio odličnu partiju u porazu Irana od Argentine rezultatom 0:1. On vjeruje da će njegova reprezentacija večeras pobijediti Zmajeve i plasirati se u osminu finala.

"Nisam bio zadovoljan svojom igrom u utakmici protiv Nigerije, ali je u drugoj utakmici bilo potpuno drugačije. Imali smo nekoliko šansi, ali je nedostajalo sreće da postignemo gol Argentini, jednoj od najboljih reprezentacija svijeta. Sudija je donio nekoliko odluka na našu štetu, a nije ni dosudio penal kada me je faulirao Pablo Zabaleta u šesnaestercu. To je bio čist penal", izjavio je Dejagah za The Teheran News.

On je pun samopouzdanja uoči duela sa Zmajevima te se nada plasmanu u drugi krug.

"Još uvijek se nadamo i puni smo samopouzdanja nakon utakmice s Argentinom. Meč protiv BiH moramo dobiti. Obećavam da ću postići pogodak, a nadam se da ćemo proći u osminu finala", dodao je nogometaš Fulhama.

Fulham je ispao iz engleske Premierlige, a Dejagah je dobio nekoliko ponuda.

"Fokusiran sam na Svjetsko prvenstvo, a poslije ćemo vidjeti šta će se dogoditi. Imam ponude iz Njemačke, ali želim ostati u Engleskoj i igrati u Premijerligi", jasan je bio Dejagah.

Iran je osvojio bod u remiju s Nigerijom, a u drugoj utakmici je poražen od Argentine. Ekipa selektora Carlosa Queiroza mora pobijediti BiH i nadati se da će Argentina savladati Nigeriju s dva gola razlike, kako bi se našla u osmini finala.

Utakmica BiH - Nigerija počinje u 18 sati.