Nogomet
4

Defanzivac Irske Stephen Ward: Nema potrebe da se bojimo BiH

Klix.ba
Stephen Ward (Foto: EPA)
Stephen Ward (Foto: EPA)
Lijevi bek irske reprezentacije i engleskog Burnleya izjavio je kako smatra da BiH ima dobar tim, ali da nema potrebe za pretjeranu brigu. Kako je naveo Irci se uvijek "pokažu" protiv velikih timova.

Ward je pored Glenna Whelana, Aidena McGeadyja i Robbieja Keana, jedini preostali reprezentativac koji je prije četiri godine igrao protiv Estonije u doigravanju za Evropsko prvenstvo 2012. Njegova reprezentacije tada je pobijedila ukupnim skorom 5:1, ali kako kaže, dvomeč sa BiH je sasvim druga priča.

"Znam kako susreti sa BiH neće biti ni blizu laki kao oni sa Estonijom. BiH ima veoma jak napad, a imaju i strašnu podršku navijača. Također, igraju veoma dobro u gostima, tako da se ne možemo nadati sličnom ishodu kao protiv Estonije", rekao je za branič Burnleya irski Herald.

Njegova reprezentacija pobijedila je Njemačku u posljednjoj kvalifikacionoj utakmici i tako se plasirala u baraž. Kako je istakao, samopouzdanje nastalo tom pobjedom i dalje traje.

"Znamo da neće biti lako u Zenici, ali mislim da se ne trebamo bojati. Smatram da smo pobjedom protiv Njemačke pokazali da se možemo nositi sa najboljima", smatra Ward.

Dodao je da je igrajući u engleskoj Premijer ligi već nekoliko puta imao priliku igrati sa Edinom Džeko, ali smatra da osim napadača Rome, naš tim ima i drugih igrača na koje se potrebno fokusirati.