Ponovo među najboljima
312

Dedićeva tuga je beskrajna zbog poraza: Pokušavam se sabrati, ova nacija zaslužuje uspjeh

D. P.
Dedić je odigrao još jedan sjajan meč (Foto: I. L./Klix.ba)
Dedić je odigrao još jedan sjajan meč (Foto: I. L./Klix.ba)
Amar Dedić je ponovo bio jedan od najboljih nogometaša u reprezentaciji Bosne i Herceogivne, a utakmicu protiv Ukrajine još uvijek nije prežalio.
Dedić je i protiv Ukrajine bio odličan, ali je nažalost povreda prekinula savršen nastup. Ko zna šta bi se desilo da sjajni bek RB Salzburga nije doživio povredu sinoć pri rezultatu 1:0, a upravo je on odigrao ključnu ulogu u vodećem golu Zmajeva.

Na njegov vrlo rezantan ubačaj loše je reagovao Mikola Matvijenko i poslao je loptu u svoju mrežu. Ipak, Zmajevi su ispali nakon šokantnog preokreta u završnici, a Dedić je sada objavom poručio da se još uvijek ne može sabrati.

"Iskreno, pokušavam se nekako sabrati i pronaći riječi za ono sinoć... Nakon svega što se izdešavalo u zadnjih par mjeseci, od razočarenja i bolnih momenata, ova ekipa se sastala sa jednim ciljem, da obraduje svu naciju i sav naš narod širom svijeta", poručio je utučeni Dedić na Instagramu.

Ipak, Dedić vidi lijepu budućnost reprezentacije BiH s nekoliko mladih igrača, koji su i sinoć pokazali određenu dozu kvaliteta.

"Bili smo jako blizu da ostvarimo san. Realno, zaslužila je ova nacija to, a pogotovo ekipa koja je pokazala sinoć kako se bori i igra srcem za svoju domovinu. Za kraj, čvrsto vjerujem i siguran sam da će se ova ekipa u budućnosti boriti do zadnjeg da ostvari veliki uspijeh za našu BiH", dodaje mladi nogometaš.

Podsjetimo, reprezentacija BiH je trebala igrati prijateljski meč protiv Izraela u utorak na Grbavici, ali je on otkazan zbog sigurnosnih rizika.