Čudna izjava
40

De Laurentiis o Ronaldu: Opasno je trošiti toliko novca za igrača na kraju karijere

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis smatra da je Juventus dovođenjem Cristiana Ronalda napravio izuzetno rizičan potez, rekavši da je on igrač na kraju karijere, a također je istakao da bi se njegova plata mogla kad-tad odbiti o glavu klubu.

Ronaldo je u transferu vrijednom 100 miliona eura napustio Real Madrid i pojačao Juventus, a njegov dolazak u Seriju A sigurno će imati veliki utjecaj na samu jačinu i kvalitetu lige.

Ipak, jedan od onih koji gleda drugu stranu transfera Ronalda u Juventus je predsjednik Napolija De Laurentiis koji se zapitao da li će prevladati marketinški ili sportski uspjeh.

"Opasno je potrošiti toliko novca za jednog igrača na kraju karijere. Ne zaboravimo da je Ronaldo u određenim godinama i za klub je to rizičan posao. Zanima me hoće li prevladati marketinški ili sportski uspjeh. To nije učinjeno prema standardima Juventusa. Ako počnete davati tolike plate, kad-tad će vam se to obiti o glavu", smatra iskreni De Laurentiis.

On je također rekao da je sretan zbog činjenice da je Carlo Ancelotti trener Napolija i da za razliku od njegovog prethodnika Sarrija, voli koristiti sve igrače.

"Sretan sam što je Ancelotti došao, kod njega svi igrači igraju i dobijaju minutažu. Kad imaš igrače koji imaju 60 miliona eura otkupnu klauzulu, a ne igraju, to je opasno za ekipu. To je radio Sarri", zaključio je De Laurentiis.

Napoli će 30. septembra gostovati Juventusu, a sezona u Seriji A počinje 19. augusta.