Vječno nezadovoljan
33

De Laurentiis najavio žalbu UEFA-i zbog Liverpoola: Kako je moguće da su s nama u grupi?

Klix.ba
Aurelio De Laurentiis (Foto: EPA-EFE)
Aurelio De Laurentiis (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis najavio je žalbu UEFA-i zbog činjenice da će njegov klub u Ligi prvaka igrati u grupi zajedno sa PSG-om i Liverpoolom, a kako kaže, nemoguće je da finalist najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi iz prošle sezone bude u trećem šeširu.

Prvi nosioc grupe je prvak Francuske, ekipa PSG-a, dok je Napoli kao drugoplasirani iz Serije A izborio mjesto u drugom šeširu. Ipak, voljom žrijeba izabrano je da u ovoj grupi igraju i Liverpool i Crvena zvezda, pa je s razlogom upravo ova grupa proglašena za "grupu smrti".

Sigurno je da najmanje šanse za prolaz ima srbijanski tim, a velika bitka vodit će se između PSG-a, Napolija i Liverpoola za prva dvije pozicije koje vode u osminu finala.

Ipak, prvi čovjek kluba iz Napulja smatra da Liverpool kao finalist prošlogodišnje Lige prvaka ne može biti u trećem šeširu, vjerovatno svjestan da će Napoli teško izboriti jednu od prve dvije pozicije.

"Ogorčeni smo ovakvim ishodom i sigurno je da ću tražiti neko objašnjenje od UEFA-e. Liverpool koji je prošle sezone igrao u finalu Lige prvaka nalazio se u trećoj jakosnoj grupi. Pa, kako je to moguće? To jednostavno nije normalno i žalit ćemo se", rekao je De Laurentiis.

Napoli je u prva tri kola Serije A zabilježio dvije pobjede i jedan poraz, a u posljednjem kolu izgubili su od Sampdorije s uvjerljivih 3:0.