Nogomet
78

De Laurentiis: Džeko više nije ono što je bio

Totalsport
Aurelio De Laurentiis
Aurelio De Laurentiis
Urugvajski napadač Edinson Cavani jedan je od najtraženijih nogometaša na ovoljetnom evropskom tržištu. Veliki interes za njega pokazuje Manchester City, ali zasad nije izgledno da će transfer biti realizovan.

Aurelio de Laurentiis, predsjednik Napolija, tvrdi da City u ovom trenutku nije u stanju platiti Cavanija. U ugovoru prvog strijelca Serije A stoji odštetna klauzula od 63 miliona eura što je iznos koji bogati vlasnici engleskog doprvaka, čini se, ne žele platiti. Spominjalo se da su spremni kao dio odštete u Napulj poslati bosanskohercegovačkog napadača Edina Džeku, ali De Laurentiis to ne želi.

"Iz Cityja su nam rekli da ne mogu platiti 63 miliona eura, odnosno da će moći kupiti Cavanija samo ako prije toga nekoga prodaju. Mogao bih prihvatiti djelomičnu zamjenu igrača, ali samo ako ponuđeni igrač doista odgovara vrijednosti za koju City želi smanjiti odštetu. Džeko, naprmijer, više nije ono što je bio. Prošle sezone nije bio starter, nije igrao kao nekad u Bundesligi", istakao je de Laurentiis.