Nogomet
0

De Bruyne udaljen iz prve ekipe Chelseaja

Totalsport
Kevin de Bruyne (Foto: AFP)
Kevin de Bruyne (Foto: AFP)
Budućnost belgijskog nogometaša Kevina de Bruynea u Chelseaju došla je u pitanje nakon što je 22-godišnji veznjak udaljen iz prve ekipe.

Menadžer Jose Mourinho je poslao De Bruynea u rezervnu, odnosno U21 ekipu s kojom bi, prema pisanju Daily Maila, trebao trenirati najmanje sljedeća tri dana. To automatski znači da neće biti u konkurenciji za gostujući dvoboj protiv Steaue u 2. kolu Lige prvaka u utorak navečer. Što će biti nakon toga, zasad nije poznato.

De Bruyne nije bio u kadru Chelseaja ni prošli vikend kada su Bluesi odigrali 1-1 u gradskom dvoboju protiv Tottenhama u 6. kolu Premierlige. Mourinho je nedavno izjavio kako se Belgijanac mora prilagoditi na igranje u velikom klubu, a mladić je ove sezone skupio tri nastupa u Premierligi, od čega dvaput od prve minute.

De Bruyne je potpisao za Chelsea u januaru 2012., ali je drugu polovicu sezone ostao na posudbi u Genku u kojem je i počeo karijeru. Prošlu je, pak, sezonu proveo na posudbi u Werderu, a premda je postojala mogućnost da i ovu sezonu igra u Bundesligi (Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund), Mourinho ga je odlučio zadržati na Stamford Bridgeu.