Premiership
85

De Bruyne se vratio u velikom stilu i s dva magična poteza kreirao sjajan preokret Cityja

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Manchester Cityja danas su u 21. kolu Premiershipa Engleske savladali Newcastle sa 3:2, a meč je obilježio povratak Kevina de Bruynea nakon dugog izbivanja s terena zbog povrede.

Ušao je De Bruyne na ovoj utakmici u igru s klupe u 69. minuti, pri rezultatu 2:1 za Newcastle, a samo pet minuta mu je bilo dovoljno da postigne gol!

U 74. minuti je primio loptu na sredini terena nakon dodavanja Rodrija, povukao ju je petnaestak metara prema naprijed, a onda majstorski odmjerenim udarcem pogodio donji lijevi ugao gola Svraka za 2:2.

Prethodno je City vodio sjajnim golom Bernarda Silve iz 26. minute, da bi preokret Newcastleu privremeno donijeli Alexander Isak i Anthony Gordon u 35. i 37. minuti.

U sudijskoj nadoknadi De Bruyne je izveo novu magiju, kada je nevjerovatnim dodavanjem pronašao mladog Bobba i namjestio njegov gol za 3:2!

Bio je to prvi meč za Belgijanca nakon pet mjeseci i dva dana, koliko je odsustvovao zbog povrede, a golom i asistencijom je Cityju donio tri boda za skok na drugo mjesto s ukupno 43.

Newcastle je tek deseti na tabeli s 29 bodova. U narednom kolu City dočekuje Burnley, dok će Newcastle u goste Aston Villi.

Tabela: