Nogomet
2

De Boer: Moj Inter mora dominirati

Klix.ba
Frank de Boer (Foto: EPA)
Frank de Boer (Foto: EPA)
Holandski stručnjak Frank de Boer je veoma optimističan nakon što je ovog ljeta preuzeo Inter. Debitovat će u nedjelju protiv Chieva i nada se pobjedi.

Nova sezona u talijanskoj Seriji A počinje danas, a Inter će utakmicu 1. kola odigrati u nedjelju protiv Chieva na stadionu Bentegodi. Bit će to debi za De Boera, koji je ekipu preuzeo od Roberta Mancinija.

"Veoma sam uzbuđen i optimističan. Odigrali smo samo jednu prijateljsku utakmicu i nemamo previše informacija o ovom timu i igračima, ali sam siguran da je ekipa spremna za prvu utakmicu. Radujem se tome. Nisam zabrinut, iako je bilje kada imate više vremena da se fizički i taktički pripremite. Igrači su pokazali da žele usvojiti taktiku koju želimo vidjeti. Nadam se da će u nedjelju pokazati nešto od toga. Želim vidjeti da igraju srcem, da se bore jedan za drugog. Moj Inter mora dominirati na utakmicama, kreirati mnogo šansi", izjavio je De Boer na konferenciji za medije.

Iako je Juventus veliki favorit, Inter će se pokušati boriti za titulu.

"Želim biti u borbi za Scudetto. Ne znam koliko je to realistično, ali znam da zavisi od povreda. Došao sam da osvajam trofeje, nadam se da ću jedan osvojiti u prvoj sezoni, vidjet ćemo", dodao je trener Intera.