Nakon prijateljske utakmice
0

David Silva: Iznenadio nas je odbrambeni pristup Engleske

Totalsport
David Silva (Foto: AP)
David Silva (Foto: AP)
Dva dana nakon poraza od Engleske, nogometni reprezentativac Španije David Silva otkrio je da ih je iznenadio defenzivni pristup "tri lava" u subotnjoj prijateljskoj utakmici koju su Englezi dobili rezulatom 1:0.

Engleska je stigla do neočekivane pobjede nad Španijom nakon što je Frank Lampard glavom pospremio jedan odbijanac u mreži početkom nastavka. Izuzev pogotka, Engleska je većinu utakmice bila "lovina" koja se morala skučiti u svojoj polovici i braniti od naleta "furije". David Silva je nakon utakmice priznao da ih je iznenadio pristup Engleske, ali je isto tako rekao da u budućnosti moraju naći rješenje za takve odbrane ako žele odbraniti naslov Evropskog prvaka iduće godine.

"Bili smo izrazito iznenađeni koliko se ustvari Engleska povukla u svoju polovinu. Cijela ekipa je igrala odbranu i jedini način na koji su mogli pogoditi se i dogodio - nesretni odbijanac.", rekao je Španac.

"Moramo prihvatiti ovaj poraz i izvući pouke. Ovo je način na koji većina ekipa igra protiv nas. Svi se povuku iza lopte, igraju jako usko i duboko, pa ako uspiju postići neki sretan pogodak to nam uvelike oteža posao.", kaže Silva.

"Međutim, nije nas poljuljao ovaj poraz. Samo nas je opomenuo da ubuduće zabijemo prvi.", zaključio je Španac.