Engleska savladala Španiju
0

Capello: Važna pobjeda, Del Bosque: Igrali smo dobro

Totalsport
Detalj s meča Engleska - Španija (Foto: AP)
Detalj s meča Engleska - Španija (Foto: AP)
Prijateljski meč između nogometaša Engleske i Španije na Wembleyju (1-0 pobjeda Engleske) zadovoljio je, čini se, selektore obje reprezentacije.

Engleski selektor Fabio Capello posebno je nakon susreta hvalio mladiće Phila Jonesa, Dannyja Wellbecka i Jacka Rodwella, dok je Tottenhamovom 21-godišnjaku Kyleu Walkeru uvođenjem u posljednjim minutama omogućio premijerni nastup u dresu "Tri lava".

"Ova pobjeda bila je važna za samopouzdanje, kako igrača tako i navijača. Ali najvažnija stvar za mene bila je izvedba Rodwella, Welbecka i Jonesa. Oni su zaista dobri mladi igrači i vidio sam da će oni biti vrlo važni u sljedećih nekoliko godina. Igrali su bez straha te i tehnički i fizički pokazali da su spremni igrati sa seniorima", rekao je između ostalog Capello. Dodao je da će Welbeck i Walker dobiti priliku od prve minute u prijateljskom meču protiv Švedske koji je na rasporedu u utorak također na Wembleyju, kao i da će se u tom meču u sastav vratiti i kapiten John Terry uprkos kontroverze oko navodnog rasističkog vrijeđanja stopera Queens Park Rangersa Antona Ferdinanda u nedavnom premijerligaškom meču.

"Ovo nije tužan rezultat jer vjerujem da je moja ekipa dala sve što je mogla. Igrali smo dobar nogomet i imali smo puno prilika tokom susreta, ali na kraju nismo mogli zabiti. Pritiskali smo do samog kraja i pokušavali, a Engleska je igrala također dobro i zabila iz jedine stvorene prilike. U svakom slučaju, bila je to teška utakmica. Igrali smo našim stilom, možda nam je malo nedostajalo dubine, ali smo općenito zadovoljni načinom na koji smo odigrali", rekao je španski selektor Vicente del Bosque, čija će "Furija" priliku za povratak na pobjednički kolosijek imati već u utorak u prijateljskom meču protiv Kostarike.