Optimizam pred sutrašnji meč
0

David Silva: Idemo napasti Bayern u Minhenu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaš Manchester Cityja, Španac David Silva smatra da njegov klub sutra treba napasti Bayern u Minhenu, u okviru 2. kola Lige prvaka u grupi A.

Bez obzira na dobre partije Bavaraca Silva vjeruje da City ne treba da odustaje od svog stila igre.

"Mislim da ćemo ići i napasti ih. Ne moramo mijenjati svoj stil igre protiv ostalih ekipa, bilo da igramo kući ili na strani. Vjerujemo u ono što radimo, tako da ćemo nastaviti raditi iste stvari", rekao je Silva za The Sun.

Jedan od najboljih igrača Cityja je istakao da se njegov klub uvijek trudi da zadrži svoj stil nogometa, te da će to isto pokušati i sutra protiv Bayerna.

"I u Minhenu ćemo raditi isto. Pokušat ćemo zadržati loptu, igrati u svom stilu i na kraju ostvariti pozitivan rezultat", istakao je Silva.

Njegov klupski kolega James Milner kazao je da City ima dobru ekipu, te igrače koji su već igrali Evropski ili međunarodni nogomet, što je od velikog značaja za ovu fazu takmičenja.

Nakon remija pred domaćim navijačima protiv Napolija, igrači Cityja se nadaju da mogu iznenaditi Bayern u Minhenu i doći do povoljnog rezultata.

City je proteklog vikenda kući slavio protiv Evertona, dok je Bayern rutinski pobijedio Bayer Leverksen s 3:0 i time ostvario klupski rekord - devet utakmica zaredom bez primljenog gola.

Prema najavama za sutrašnju utakmicu u udarnoj postavi "Građana" trebao bi se naći i bh. reprezentativac Edin Džeko, koji je za njemačke medije kazao da ne misli da je Bayern jači od Cityja, te da u Minhen putuje po dobar rezultat.