Nogomet
0

David Silva dogovorio prelazak u Manchester City

Totalsport
David Silva (Foto: AP)
David Silva (Foto: AP)
Sjajni krilni igrač španske nogometne reprezentacije David Silva (24) dogovorio je četverogodišnju saradnju s Manchester Cityjem, objavili su na internetskim stranicama premierligaškog kluba.

Ugovor će Silva i službeno potpisati po završetku Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, a zasad nije poznato koliku će odštetu City platiti sada već njegovom bivšem klubu Valenciji, iako se nagađa o brojci od 25 miliona eura.

"Za početak želim zahvaliti Valenciji i njihovim odanim navijačima, svojim bivšim saigračima i osoblju. Uživao sam u svojih šest godina ondje provedenih, jer me Valencia otkrila kao igrača i stoga će taj klub za mene uvijek biti poseban", rekao je Silva iz baze španske reprezentacije u Južnoj Africi.

"Sada je pravo vrijeme za mene da potražim nove izazove i uzbuđen sam što ću igrati u engleskoj ligi i Manchester Cityju. Vjerujem da je Premier liga jedno od najjačih takmičenja na svijetu i želim donijeti uspjeh Cityju i osvajati trofeje u njihovim redovima. Želim reći da sam uvijek se nadao dolasku u Manchester City i da sam uzbuđen zbog novog angažmana. City je klub s velikom budućnosti i s fantastičnim igračima. Želim postati važan igrač u historiji tog kluba".

"Bilo je puno nagađanja o mojoj budućnosti u britanskim i španskim medijima, a ja se želim u potpunosti skoncentrirati na Svjetsko prvenstvo. Stoga su moji agenti sve dogovorili sa Cityjem, kako bi mogao svoju koncentraciju u potpunosti usmjeriti na nacionalnu reprezentaciju i nastupe u Južnoj Africi", dodao je Silva, za čijim je dovođenjem City imao veliku konkurenciju u Chelseaju.

Zadovoljstvo postignutim dogovorom iskazao je i menadžer “građana” Roberto Mancini:

"Mislim da je David Silva jedan od najboljih veznih igrača u Evropi i nadam se da će postati važan igrač Manchester Cityja. Sretan sam zbog njegovog dolaska i to je velik korak naprijed za nas. Pokazujemo svijetu da dovodimo najbolje igrače u klub kao i naše ambicije u osvajanje Premier lige."