Još jedno pojačanje
0

David Luiz u Chelseaju do 2016.

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Malo nakon što su objavili realizaciju transfera Fernanda Torresa u ponedjeljak kasno navečer, iz londonskoga su nogometnog kluba Chelseaja također potvrdili dovođenje Davida Luiza (23).

Mladoga brazilskog stopera u Chelseaju su doveli uz lisabonske Benfice, s kojom je ugovor imao do ljeta 2015. godine, uz odštetu od 21.5 miliona funti (oko 25 miliona eura) i prepuštanje prava na srbijanskoga 22-godišnjeg veznjaka Nemanju Matića. Luiz, nakon Svjetskog prvenstva standardni brazilski reprezentativac, potpisao je za klub iz Stamford Bridgea do jula 2016. godine, dakle na 5.5 godina. Igrat će, kako piše The Sun, za godišnju plaću od 80.000 funti.

"Oduševljen sam što se priključujem velikome engleskom klubu, čija mi je kvaliteta jako dobro poznata. Ovaj je transfer za mene veliki izazov. Odlučan sam dokazati da sam sposoban prilagoditi se engleskom nogometu i jedva čekam susresti se s novim saigračima", rekao je u izjavi za službene internetske stranice Chelseaja Brazilac rođen u Sao Paulu, koji je karijeru počeo u Vitoriji iz Bahije, za koju je odigrao 47 utakmica prije no što je prije točno četiri godine prešao u Benficu.

Sun piše da je Benfica konačnu ponudu Chelseaja prihvatila u posljednji tren, tek u 23 sata po koordiniranome svjetskom vremenu (GMT/UTC), nakon čega je sportski direktor lisabonskog kluba Manuel Rui Costa lično otpratio stopera na lisabonski aerodrom.

Posljednje će formalnosti, ljekarski pregled i predstavljanje novinarima, Luiz obaviti tokom utorka.