Nogomet
0

David James potpisao za Bristol City

Totalsport
David James (Foto: AP)
David James (Foto: AP)
Engleski nogometni golman i reprezentativac, 40-godišnji David James, potpisao je jednogodišnji ugovor s engleskim drugoligašem Bristol Cityjem.av

James će službeno novi član Bristola postati 1. avgusta, baš na dan svog 40. rođendana. Bristol City je priopćio da ugovor sadrži i klauzulu o mogućem produljenju saradnje za još jednu sezonu. Iskusni golman engleske reprezentacije napustio je Portsmouth na kraju prošle sezone, nakon što su ''mornari'' ispali iz Premiershipa u Championship, takmičenje u kojem će, eto, James nastaviti svoju dugotrajnu karijeru.

Na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, James je prvu utakmicu protiv SAD-a odgledao s klupe za rezerve. No, njegov mlađi kolega Robert Green je na toj utakmici primio ''pacerski'' gol, pa je selektor Fabio Capello ukazao povjerenje Jamesu u preostale tri utakmice ''gordog Albiona'' na svjetskoj smotri.

James je imao otvorenu opciju preseljenja u redove škotskog velikana Celtica. Međutim, odlučio se za Bristol City iz obiteljskih razloga, kako bi bio što bliže svom domu u zapadnom dijelu Engleske.

Celticov menadžer Neil Lennon prihvatio je takav izbor veterana među stativama.

"Mislim da James još uvijek može ponuditi kvalitetu koja je iznad nivoa engleskog Championshipa. Ta, čovjek je branio za Englesku na Svjetskom prvenstvu. Za nas bi bio idealno pojačanje u smislu iskustva i karizme. Međutim, ne želim reći da je napravio pogrešku. Donio je vrlo razumljivu odluku iz privatnih razloga", izjavio je Lennon.