Guardian
0

James mijenja Greena na golu Engleske

Totalsport
David James (Foto: AP)
David James (Foto: AP)
Iako je u četvrtak dao naslutiti kako će nes(p)retni golman Robert Green vjerojatno dobiti još jednu priliku na golu engleske reprezentacije, selektor Fabio Capello će, doznaje Guardian, promijeniti čuvara mreže.

Na vratima bi se tako u večerašnjoj utakmici protiv Alžira, u 2. kolu grupe C Svjetskog nogometnog prvenstva, ponovno trebao naći veteran David James.

Iako je Capello posljednjih dana govorio kako je impresioniran načinom na koji se Green nosi sa svojom greškom iz utakmice protiv SAD-a, ipak se čini da ne vjeruje u potpunosti West Hamovom golmanu. Zadnjih je dana pod velikim pritiskom javnosti i otočkih medija koji se takmiče u vrijeđanju Greena čije je samopouzdanje nakon svega sasvim sigurno barem donekle poljuljano.

Stoga će, navodi Guardian, Greena na Green Point stadionu u Cape Townu zamijeniti 39-godišnji James. Golman Portsmoutha je u nedavnoj prijateljskoj utakmici protiv Japana 50. put čuvao englesku mrežu, ali ipak se nije uspio izboriti za startnu poziciju na SP-u.

No, čini se da bi na kraju ipak mogao imati koristi od greške Greena koji je, podsjećamo, u utakmici protiv SAD-a u 1. kolu (1-1), loptu propustio kroz ruke nakon ne odveć jakog udarca Clinta Dempseyja.