Traži pojačanja
10

David Beckham u svoj Inter Miami želi dovesti dvije superzvijezde iz Evrope

K. H.
David Beckham (Foto: EPA-EFE)
David Beckham (Foto: EPA-EFE)
Proslavljeni nogometaš David Beckham u svoj klub Inter Miami želi dovesti brojne zvijezde, a prema pisanju američkih medija on će svoj tim pokušati pojačati dovođenjem Luke Modrića i Edinsona Cavanija.
Beckham je navodno već ušao u pregovore s Cavanijem kojem naljeto ističe ugovor s PSG-om, a ovaj igrač tokom čitavog januarskog prijelaznog roka pokušavao je napustiti klub i karijeru nastaviti u Atletico Madridu. Ipak, kako Parižani nisu uspjeli pronaći zamjenu za njega, stopirali su njegov odlazak u Madrid pa će Urugvajac na novi klub morati sačekati do ljeta.

Američki mediji pišu da je Beckham već kontaktirao Cavanija i predložio mu projekat koji ovaj klub ima, a također je kontaktirao i veznjaka Real Madrida i nekada najboljeg igrača svijeta - Luku Modrića, kojem također ističe ugovor s Kraljevskim klubom.

Beckham vjeruje da bi igranje za Inter Miami bilo osvježenje za obojicu igrača te da bi oni mogli oživjeti svoju karijeru u njegovom klubu, a pored toga dolazak ova dva igrača imao bi ogroman marketinški utjecaj na klub.

Navodi se i to da Beckham obojici igrača nudi ogromne plate, puno veće od onog što imaju u PSG-u i Real Madridu, a kako su obojica u poznim igračkim godinama, taj finansijski aspekt mogao bi imati ključnu ulogu.