Nogomet
1

Darko Vojvodić: Sarajevo je moćno, Ješić je na dobrom putu da odbrani titulu

Piše: O. T.
Darko Vojvodić (Foto: Dalibor Bošnjak/Klix.ba)
Darko Vojvodić (Foto: Dalibor Bošnjak/Klix.ba)
U prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH Sarajevo je u gostima sa visokih 4:1 slavilo nad ekipom Slavije. Nakon utakmice, trener domaće ekipe Darko Vojvodić bio je razočaran igrom svoje ekipe, ali nije štedio riječi hvale za igru protivnika.

"Čestitam Sarajevu na zasluženoj pobjedi. Sarajevo je moćno. Bio sam trener i kada smo ih ovdje savladali sa 1:0, ali ovo je drugo Sarajevo. Ovo je puno bolje, agresivnije, brže i čvršće Sarajevo.

Mislim da je moj kolega Miordag Ješić na dobrom putu da napravi rezultat koji je Sarajevo napravilo prošle sezone. Sarajevu želim da to urade i ove sezone", kazao je na početku svog izlaganja Vojvodić koji je u Slaviju stigao ovog ljeta.

Nakon pohvala na račun FK Sarajevo Vojvodić je "opleo" po svojim igračima, ali krivio je i sebe. "Izvinjavam se svima koji vole Slaviju za ovu bruku. Za ovo nema opravdanja bez obzira što je ovo bilo od Sarajeva i što smo prije dva dana igrali tešku utakmicu.

Ova ekipa više nikada ovako kukavički neće igrati dok sam ja ovdje. Time ne želim umanjiti kvalitet Sarajeva. Ova bruka mene i mojih igrača se neće ponoviti", naglasio je Vojvodić.