Pablo Infante
0

Danju radi u banci, a navečer postaje senzacija Kupa kralja

Totalsport
Pablo Infante
Pablo Infante
Najbolji strijelac dosadašnjeg dijela španskog nogometnog Kupa kralja je 31-godišnji Pablo Infante, igrač trećeligaša Mirandesa, koji je izborio plasman u četvrtfinale.

Danju je Pablo Infante bankovni upravitelj koji s mušterijama diskutira o hipotekama, posudbama i tekućim računima. U večernjim satima, on zabija golove za Mirandes, klub osnovan 1927. godine, koji se prvi put u povijesti kvalificirao u četvrtfinale Kupa kralja.

Infante je s pet golova najbolji strijelac cijelog takmičenja u Kupu kralja. Njegova ekipa je na putu do četvrtfinala izbacila dva prvoligaša, Villarreal i Racing iz Santandera. Infante je zabio i jednima i drugima. Štaviše, ''žutoj podmornici'' dva komada, i to na El Madrigalu, iako je u igru ušao u drugom poluvremenu.

"Plasman u četvrtfinale je ostvarenje sna. To je nešto što klub nikada nije napravio u svojoj 85-godišnjoj historiji i mi još uvijek živimo taj san. Možemo biti ponosni na sebe. Postigli smo izvanredan uspjeh i nadamo se da će ovaj san još malo potrajati", veli Infante.

Većina Mirandesovih igrača rade svoje svakodnevne poslove koji nemaju veze s klubom. Među njima je i Infante, koji svakog dana vozi 50 kilometara do banke u kojoj radi. Budući da se utakmice u Kupu kralja igraju preko sedmice i uglavnom počinju iza 20 sati, Infante nakon njih baš i nema vremena za spavanje, jer se već sutradan u 8 ujutro mora pojaviti na svom radnom mjestu.

"Treniramo svakoga dana osim utorkom. Puno je to prevaljenih kilometara na relaciji kuća – posao – trening. No, biti uopće zaposlen u ovoj teškoj ekonomskoj klimi je privilegija", skromno veli Infante.

U istoj banci radi već sedam godina i ne namjerava promijeniti posao, bez obzira koliko će daleko njegova ekipa otići u Kupu kralja.

"Trebate biti sretni sa životom kakvog živite. Ja sam vrlo sretan sa svojim poslom i životom. Već sam odbio nekoliko ponuda za transfer u neki drugi klub. U ovom klubu osjećam da me poštuju, osjećam se vrijedno", kaže Infante.