Zvijezda Dinama
52

Dani Olmo u Sarajevu: Volio bih igrati protiv BiH na Evropskom prvenstvu

N. K.
Najbolji nogometaš Dinama i reprezentativac Španije Dani Olmo posjetio je večeras prijestolnicu Bosne i Hercegovine.
Olmo je bio dio delegacije zagrebačkog Dinama koja je prisustvovala otvaranju međunarodnog simpozija i prvog izdanja međunarodnog festivala sportskog filma Simposar.

Nakon svečanog otvaranja prisutnim predstavnicima medija obratio se fantastični Španac koji svojim igrama u Dinamu nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a plijeni pažnju i velikana evropskog nogometa koji ga žele vidjeti u svojim redovima.

S Olmom u ekipi Dinama igraju Izet Hajrović i Amer Gojak, a Španac ističe kako bi bilo lijepo da se sretnu na Evropskom prvenstvu. Ukoliko naša reprezentacija kroz baraž izbori svoje mjesto na smotri najboljih na Starom kontinentu igrat će protiv Španije u Bilbau.

"Puno znam o reprezentaciji BiH. Imamo u Dinamu igrače koji igraju u BiH, Gojak i Hajrović. Bosna i Hercegovina ima dosta dobrih igrača i ja se nadam da ću na Evropskom prvenstvu igrati protiv Bosne i Hercegovine", rekao je Olmo.

Istaknuo je da je ponosan što je dobio poziv u reprezentaciju Španije i da je mnogo radio kako bi ostvario taj san. Dodao je Olmo i da trenutno ne razmišlja o ponudama drugih klubova, te da je koncentrisan isključivo na igre u Dinamu.