Izazvao pažnju
1.3k

Dani Alves: Žao mi je Astorija, ali svakodnevno umiru djeca i nikog nije briga

Klix.ba
Dani Alves (Foto: EPA-EFE)
Dani Alves (Foto: EPA-EFE)
Izjava brazilskog defanzivca Danija Alvesa izazvala je veliku pažnju u italijanskoj javnosti budući da je poručio kako je tužan zbog smrti Davidea Astorija, ali i da svakoga dana umire hiljade djece i da nikoga nije briga za to.

Istakao je kako saosjeća s porodicom, ali i kako nije u redu da smrt njegovog donedavnog kolege privlači više pažnje od nesretnih događaja koji pogađaju ljude svakodnevno širom svijeta.

"Jesmo li u PSG-u potreseni? Nismo. Možda zato što nismo bili previše bliski s njim, nismo ga dobro poznavali. Izražavam saučešće porodici, žao mi je. Ali ja razmišljam o životu. Svi smo ovdje s nekim ciljem, a kada završimo s time što trebamo napraviti, idemo na drugi svijet. Možda je on u ovom haotičnom svijetu napravio što je mogao i sada je na nekom boljem mjestu. U svijetu dnevno umire hiljade djece širom svijeta, umiru zbog gladi, zbog različitih problema i oni ne dobivaju dovoljno pažnje, a jednako su važni. Kao da nikog nije briga. Ono što hoću reći je da sada smo tu, ali doći će i naš trenutak, svi ćemo umrijeti prije ili kasnije. Žao mi je njegove porodice, čujemo da je bio jako, jako voljen", poručio je Alves.

Podsjetimo, Astori je pronađen mrtav u nedjelju u svojoj sobi uoči meča Fiorentine s Udineseom, a sahrana će biti u četvrtak u Firenzi.