Preokrenuli rezultat
0

Danci izbacili Kamerun

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Sjanu utakmicu imali smo priliku gledati u subotu navečer u okviru 2. kola grupe E Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi.

Akteri, reprezentativci Kameruna i Danske priredili su dinamičnu utakmicu s puno trke i prilika pred oba gola. Na kraju, uspješniji su bili Danci, iako nije najbolje počelo za njih.

Najveća zvijezda kamerunske reprezentacije, Eto'o je u 10. minuti nakon asistencije Weboa dobio loptu praktično na penalu, te je bez većih problema zakucao u protivničku mrežu. No, to nije previše uzdrmalo Dance.

Već u 33. minuti uspjeli su poravnati. Pogodio je Bendtner nakon što je uklizao na loptu koju mu je servirao Rommedahl. Neriješenim rezultatom otišlo se na odmor.

Asistent iz 33. minute, Romedahl, sjajno se oslobodio čuvara u 61. minuti te iskosa iz šesnaesterca matirao golmana Hamidoua.

Do kraja su obje reprezentacije nastavile u istom tempu, stvorivši niz prilika, no rezultat je ostao isti. Danci su s ova tri boda stvorili mogućnost da u direktnom sudaru s Japanom odluče o tome koja će od te dvije reprezentacije u osminu finala, uz Holandiju. Kamerun je ovim porazom izgubio sve šanse za plasman u nastavak takmičenja.

Svjetsko nogometno prvenstvo, 2. kolo grupe E:

Danska - Kamerun 2:1 (Bendtner 33., Rommedahl 61. - Eto'o 10.)

Holandija - Japan 1:0 (Sneijder 53.)

Tabela: Holandija 6 bodova, Japan 3, Danska 3, Kamerun 0.