Nogomet
0

Damir Sadiković: Nadam se pobjedi protiv Travnika pred velikim brojem naših navijača

Piše: D. B.
Damir Sadiković (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Damir Sadiković (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Željezničar će u subotu na stadionu Grbavica u okviru pretposljednjeg, 29. kola Premijer lige BiH ugostiti ekipu Travnika. Nogometaš Plavih Damir Sadiković je najavio pobjedu za ovjeru plasmana u Evropu, ali i za nastavak borbe za titulu koju tim sa Grbavice vodi sa Sarajevom.

Željezničar je u prošlom kolu imao priliku savladati vječitog rivala i konkurenta za titulu, ekipu Sarajeva, ali je derbi završen rezultatom 0:0, pa je Sarajevo ostalo na prvom mjestu s bodom više.

"Atmosfera u ekipi je odlična, neporaženi smo i drago nam je zbog toga. Ostaje žal za propuštenim prilikama na Koševu, ali, šta je tu je, okrenuli smo se utakmici protiv Travnika", izjavio je Sadiković.

Plavi će u posljednjoj ovosezonskoj utakmici na Grbavici ugostiti Travnik. Bodovi su imperativ.

"Bit će to interesantna utakmica pred, nadam se, velikim brojem naših navijača. To nam je posljednja utakmica ove sezone na domaćem terenu. Bit će teško, potrebni su bodovi i nama i njima, ali se nadam da ćemo ranim golom riješiti probleme i na kraju slaviti", rekao je nogometaš Željezničara.

Pohvalio je ekipu Travnika i upozorio na opasne prekide Vezira.

"Travnik je solidna ekipa, napravili su dosta problema Širokom Brijegu i sa igračem manje. Mi moramo nametnuti svoju igru i posebnu pažnju obratiti na prekide", kazao je Sadiković.

Nogometaši Željezničara ipak osjećaju pritisak iako očekivanja od ove sezone nisu bila prevelika.

"Normalno je da ima pritiska, ali je ove sezone bio dosta manji. Zbog toga smo i odigrali dobru sezonu. Važno je da izborimo Evropu, a šta će biti još na kraju, saznat ćemo", dodao je dvadesetogodišnji nogometaš Željezničara.

U taboru Plavih se nadaju kiksu Sarajeva.

"Nadamo se da vječiti rival može kiksati, posebno jer i Vitezu trebaju bodovi. Ipak, naše je da do kraja odigramo maksimalno, pa ćemo vidjeti gdje ćemo završiti", jasan je bio Sadiković.

U posljednjem kolu će Željezničar biti gost Čeliku.

"Čelik je u odličnoj formi, znamo kako je prošao Široki u Zenici. Dat ćemo sve od sebe, vjerujem da imamo kvalitet da osvojimo sva tri boda", smatra mladi veznjak.

Ako Plavi ove sezone ostanu bez titule, neće biti previše nezadovoljni.

"Željo je navikao na trofeje, svake sezone je cilj dupla kruna. Međutim, dogodile su se neke promjene u klubu, postavili smo malo drugačiji cilj i gotovo ga ostvarili. MIslim da možemo biti zadovoljni ovom sezonom", završio je Sadiković.

Utakmica Željezničar - Travnik se igra u subotu od 17 sati.