Nogomet
46

Bogdanović: Evropu osigurati protiv Travnika, za titulu se boriti do kraja

Piše: D. B.
Jasmin Bogdanović
Jasmin Bogdanović
U 29. kolu BHT Premijer lige BiH Željezničar će na stadionu Grbavica ugostiti ekipu Travnika. Prema riječima stopera Plavih Jasmina Bogdanovića, tim iz Doline ćupova prije svega želi osigurati Evropu, ali ni od titule neće odustati do kraja sezone.

Raspoloženje u taboru Željezničara je na nivou onog poslije derbija i remija sa Sarajevom te uoči utakmice protiv Travnika.

"Atmosfera u ekipi je dobra, odigrali smo dobru utakmicu i dosta smo blizu ostvarenja primarnog cilja, plasmana u Evropu, koji ćemo ostvariti na utakmici s Travnikom. Malo ko je vjerovao da ćemo se boriti i za titulu, ali je naša ekipa pokazala da posjeduje kvalitetne mlade igrače sa velikim potencijalom. Na derbiju smo imali zrelije šanse za pobjedu, ali se to nije dogodilo. Odmah smo se fokusirali na susret s Travnikom, koji je izuzetno važan za nas", izjavio je Bogdanović.

O ekipi Travnika je govorio s respektom, ali je uvjeren u pobjedu Plavih.

"Ekipa Travnika je nezgodan protivnik. U tom timu igraju iskusni igrači, a s klupe ih predvodi trener Memić, koji nas odlično poznaje. Ipak, nas u ovoj utakmici zanima samo pobjeda. Ovo je i posljednja ovosezonska utakmica na Grbavici, tako da se od naših navijača želimo oprostiti pobjedom", rekao je stoper Željezničara.

O posljednjem kolu i utakmici protiv Čelika nije želio mnogo govoriti.

"Isključivo razmišljamo o Travniku, a nakon toga ćemo se pripremati za Čelik. Zeničani u drugoj polusezoni igraju odlično, ali nas u toj utakmici zanima samo pobjeda", završio je Bogdanović.

Utakmica Željenzičar - Travnik se igra u subotu na stadionu Grbavica od u 17 sati.