Uoči Danske
688

Dalić: Sve ćemo učiniti da hrvatski narod bude ponosan i da uživa u nogometu

Klix.ba
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić poručio je uoči sutrašnje utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Danske u Nižnjem Novgorodu da će sve učiniti da hrvatski narod bude ponosan te da uživa u nogometu i reprezentaciji.

Dalić je uoči utakmice generacije priznao kako posljednjih šest mjeseci izvana djeluje mirno, ali u sebi je imao veliku želju da Vatreni prođu grupnu fazu.

"Mirno djelujem jer su me tako naučili život i iskustvo, ali u sebi se borim sa željom da prođemo grupu. Sam sebi sam stvorio taj pritisak, to je bio glavni cilj. Međutim, to nije dovoljno. Sve ovo što se događa je zasluga igrača. Selektor može malo pomoći, ali igrači su glavni. Bez obzira kako završi sutrašnja utakmica za mene će ovo biti najljepši trenuci u karijeri", rekao je Dalić.

Vatreni će nastavak dobrih igara tražiti protiv Danske koja je već 18 utakmica u nizu bez poraza, a u 2018. je primila samo jedan pogodak i to iz penala.

"Danska je disciplinovana i uredna ekipa koja drži formaciju. Očekuje nas težak ispit. Bit će potrebno strpljenja, ne smijemo srljati i juriti. Očekujem tešku utakmicu", kazao je Dalić.

Podsjetimo, utakmica između Hrvatske i Danske igra se u nedjelju s početkom od 20:00 sati.