Komentirao žrijeb Eura
35

Dalić smatra da je Hrvatska u najtežoj grupi: Treća utakmica će biti presudna

N. M.
Spalletti, Sylvinho, Dalić i De la Fuente, selektori ekipa iz grupe B (Foto: EPA-EFE)
Spalletti, Sylvinho, Dalić i De la Fuente, selektori ekipa iz grupe B (Foto: EPA-EFE)
Žrijeb Evropskog prvenstva komentarisao je i selektor nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić, koji je utvrdio da su Vatreni smješteni u najtežu grupu.
Zapadni susjedi zaista nisu imali sreće i u grupi B će se sa Španijom, Italijom i Albanijom boriti za nokaut fazu.

"Ovo je najteža grupa, igramo protiv aktuelnog prvaka Europe i protiv aktuelnog osvajača Lige nacija. Mi smo treći na svijetu i po tome je ovo najteža grupa. Albanija je također dobro igrala u kvalifikacijama. Italijani imaju svoju kvalitetu i jako dobru ekipu, Albance moramo još malo proučiti. Mislim da će treća utakmica protiv Italije biti presudna. Naš je cilj sad proći grupnu fazu. Igramo u tri grada na sjeveru i imat ćemo veliku podršku naših navijača", rekao je Dalić za HRT neposredno poslije žrijeba.

Hrvatska prvi meč Eura igra protiv Španije u Berlinu 15. juna, potom 19. juna odmjeriti snage s Albanijom, a kao što je rekao i Dalić, okršaj s Italijom zakazan je za 20. juni u Gelsenkirchenu.

Podsjećamo, prva dva tima iz svake grupe idu direktno u osminu finala, dok će se u toj fazi naći i tri najbolje trećeplasirane selekcije u grupnoj fazi.