Nije opterećen
7

Dalić odgovorio Bjelici na kritike: Gledam koga hoću i pozivam igrače koje ja hoću

Klix.ba
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić odgovorio je treneru Dinama Nanadu Bjelici nakon nekoliko kritika da pri sastavljanju spiska reprezentacije ne obraća dovoljno pažnju na igrače aktuelnog prvaka Hrvatske.

Dalić je u razgovoru za Sportske novosti istakao da se ne opterećuje izjavama drugih trenera te da pozive ne šalje pod pritiskom stručnjaka, medija i društvenih mreža.

"Ne želim se opterećivati time ko šta misli i ko je šta izjavio. Nije moj stil analizirati kolege niti otvarati polemike. Gospodinu Bjelici mogu samo čestitati na svemu što je učinio s Dinamom ove sezone, bilo je tu izvrsnih igara i sjajnih rezultata. Ekipu ne slažem pod pritiskom stručnjaka, medija i društvenih mreža", rekao je Dalić.

Nakon toga Dalić je rekao da će pozvati Bjelicu onog trenutka kada bude trebao njegov savjet, kao i da ima pravo gledate koje god igrače hoće, bez obzira na pritisak koji se stvara.

"Nema zamjerki i nema ljutnje s moje strane, ali ja idem gledati koga hoću i kada hoću. Dinamove utakmice smo redovno pratili, najčešće Ognjen Vukojević. Budem li trebao bilo kakav savjet gospodina Bjelice, ja ću mu se javiti", dodao je trener koji je rođen u Livnu.