Baraž za SP
49

Dalić objavio spisak reprezentacije Hrvatske za dvomeč s Grčkom: U kontaktu sam s Baždarevićem

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Privremeni selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić objavio je spisak igrača za predstojeće utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo u Rusiji koje se igra naredne godine.

Podsjećamo, Hrvatska će igrati protiv Grčke u baražu za smotru najboljih sljedeće godine, a zbog povreda na spisku neće biti Marka Pjace, Matea Kovačića i Vedrana Ćorluke.

Selektor reprezentacije Hrvatske kaže kako je pozvao Mehmeda Baždarevića, koji je kao selektor vodio reprezentaciju BiH upravo protiv Grčke, a također je istakao da će Hrvatska biti na Svjetskom prvenstvu ako dvomeč protiv Grka odigra na svom nivou.

"Od ranije radimo na utakmici s Grčkom, a u kontaktu sam s Baždarevićem. Ipak, najvažnije je kakvi ćemo mi biti, jer ukoliko budemo na našem nivou, onda ćemo osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo. Igramo protiv jednog od najtežih mogućih protivnika i u Grčkoj nas očekuje incidentna i agresivna atmosfera", rekao je Dalić.

Na spisku reprezentacije Hrvatske za dvomeč s Grčkom nalaze se sljedeći igrači: Subašić, Kalinić, Livaković, Lovren, Vida, Vrsaljko, Nižić, Mitrović, Strinić, Leovac, Pivarić, Modrić, Rakitić, Badelj, Vlašić, Pašalić, Brdarić, Rog, Perišić, Madndžukić, Rebić, Karamarić i Kalinić.