Prva reakcija
1.3k

Dalić: Napravili smo pomak i idemo dalje, došli smo po velike stvari

Klix.ba
Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić bio je izuzetno sretan nakon pobjede Vatrenih protiv Danske poslije boljeg izvođenja penala čime su izborili plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Dalić je rekao da je Hrvatska zaslužila pobjedu i da je bilo izuzetno teško gledati, a posebno igrati ovaj susret.

"Znao sam da ćemo probati sve, a hvala Bogu, sve nam se vratilo. Bilo je teško za gledati, a tek za igrati. Ovo je osmina finala, utakmica je teška i protivnik je tvrda ekipa. Igralo se bez velikog rizika, borbeno s obje strane, ali mi zasluženo pobjedili", rekao je Dalić, pa nastavio:

"Znali smo da će utakmica biti teška, da će biti puno prekida i preskakanja igre. U nekim trenucima se nismo najbolje snašli, primili smo pogodak u prvoj minuti, ali smo pokazali karakter i vratili smo se, držali, gurali i izvukli utakmicu. Niko od nas nije sretniji, napravili smo pomak i idemo dalje. Čeka nas Rusija, danas ćemo se proveseliti, već sutra razmišljamo o toj utakmici. Nismo došli proći grupnu fazu, već napraviti veliku stvar", dodao je Dalić.

Golman Danijel Subašić koji je odbranio tri penala rekao je da je sretan što je pridonio reprezentaciji i svom narodu, ali je podvukao da su penali lutrija.

"Šta reći... Dobro je, prošli smo. Penali su lutrija, a ovaj put je bila na našoj strani. Drago mi je da sam pridonio svojoj reprezentaciji i svome narodu", rekao je junak pobjede Hrvatske.

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv Rusije koja je savladala Španiju, također nakon penala.