Selektor skroman
341

Dalić nakon velike pobjede protiv Argentine: Moramo ostati mirni, ponizni i dostojanstveni

Piše: N. K.
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Reprezentacija Hrvatske pobijedila je u Nižni Novgorodu u okviru 2. kola Svjetskog prvenstva selekciju Argentine rezultatom 3:0, a zadovoljan nakon utakmice bio je selektor Vatrenih Zlatko Dalić.

"Ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri. Ipak, moram čestitati igračima. Bili su u svim segmentima utakmice bolji od Argentinaca i radili su upravo ono što smo se i prije meča dogovorili", rekao je Dalić nakon susreta.

Selektor Hrvatske je u odnosu na meč s Nigerijom izvršio samo jednu izmjenu te umjesto ofanzivnog Kramarića u tim uvrstio nešto defanzivnijeg Brozovića.

"Nekako je to bilo i za očekivati. Brozović je nešto brži i odigrao je sjajno, uostalom kao i cijela ekipa. Rekao sam im na poluvremenu da ćemo postići gol, ali eto postigli smo ih tri", kazao je Dalić te dodao:

"Moramo biti sretni. Hvala Bogu ostvarili smo pobjedu i prošli smo u drugu rundu, ali što je najvažnije moramo ostati mirni, dostojanstveni i ponizni i u nastavku prvenstva. Kad živimo za ekipu, možemo puno. Znam da je u Hrvatskoj velika fešta i ljudi su to zavrijedili. Mi dajemo svoj maksimum, ali moramo biti mirni i ići korak po korak. Treba ostati čvrsto na zemlji."